WRM-applicatie: Autisme (ASS) tijdens de rijles

NOG 6 PLAATSEN VRIJ!

De applicatiecursus 'Autisme (ASS) tijdens de rijles' wordt ook dit jaar weer gehouden voor SBV-leden. De cursus telt mee voor twee dagdelen. Er kunnen maximaal 15 cursisten meedoen. Deze cursus is ook geschikt voor RIS-instructeurs.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid stilgestaan bij de theorie omtrent autisme (ASS) en AD(H)D. De essentie van een informatieverwerkingsstoornis wordt helder uitgelegd. De rijinstructeur leert vervolgens welke eenvoudige praktisch te gebruiken methodieken er zijn en kan deze direct inzetten. Dit wordt geoefend aan de hand van diverse casussen. De essentie van de aanpak en begeleiding van mensen met informatieverwerkingsproblematiek zit in het zo duidelijk en concreet mogelijk zijn: stap voor stap werken. Een benadering die trouwens niet alleen voor mensen met informatieverwerkingsproblematiek goed werkt.

Het gaat hier om een basiscursus.

Datum: woensdag 15 mei 2019.

Locatie: Verkeerseducatiecentrum (VEC) te Drachten.

Tijdstip: 09.00-16.00 uur (uiterlijk 8.45 uur aanwezig zijn i.v.m. melding bij IBKI!)

Lunch: deelnemers krijgen tussen de middag een gratis lunch aangeboden namens de SBV.

Kosten: € 170

Voor meer informatie en/of opgave: info@stichtingsbv.nl