Organisatie

De Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) is opgericht in 1993 en heeft tot doel de verkeersveiligheid in Noord-Nederland te vergroten door verkeersonderwijs aan alle weggebruikers in alle leeftijdscategorieën te bevorderen en te verzorgen door:

Logo SBV

1. het verbeteren en verbreden van de basisrijopleiding voor het rijbewijs;
2. het stimuleren, realiseren en opwaarderen van verkeerseducatie in het onderwijs;
3. het hiervoor opleiden, beschikbaar stellen en vervolgens begeleiden van rijinstructeurs uit de aangesloten verenigingen voor (klassikaal) verkeersonderwijs in het voortgezet onderwijs;
4. het zowel alleen - als samen met andere organisaties - organiseren van diverse activiteiten die de verkeerskennis en rijvaardigheden van huidige weggebruikers in uiteenlopende leeftijdsgroepen en in verschillende voertuigcategorieën verhogen;
5. het bij provinciale, regionale en gemeentelijke overheden voortdurend pleiten voor meer aandacht voor de permanente begeleiding en opleiding van de mens in het verkeer als bepalende factor inzake verkeersveiligheid;
6. het daartoe creëren en organiseren van diverse activiteiten.

Bij de SBV zijn zes regionale verkeersschoolverenigingen (kringverenigingen) aangesloten. Het betreft: AA&O (uit Drenthe), Kring Meppel (uit Drenthe), PGCA (uit Groningen), ABL (uit Fryslân), B14 (uit Fryslân) en VBR (uit Fryslân).

Het bestuur van de stichting bestaat uit afgevaardigden van de vijf aangesloten kringverenigingen alsmede enkele onafhankelijke leden.

Het secretariaat van de SBV bestaat uit vijf medewerkers en is gevestigd in het verkeerseducatiecentrum (VEC) in Drachten. Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

SBV