Gezocht: uitbreiding voor ons Fotoframe-team!

Gezocht: uitbreiding voor ons Fotoframe-team!

SBV is op zoek naar mensen die ons Fotoframe-team willen versterken!
Namens de Provincie Groningen voeren wij al een aantal jaren het project ‘Foto Frame-actie‘ uit. Provincie Groningen wil het aantal inzetten dat wij jaarlijks uitvoeren behoorlijk verhogen en daarom zijn we op zoek naar meer rijinstructeurs die dit namens ons kunnen en willen uitvoeren.

De opzet van deze actie is als volgt:

Het Fotoframe team staat op een evenement of markt binnen de provincie Groningen. Zij spreken voorbijgangers aan en gaan in gesprek met hen over afleiding op de fiets of in de auto. Ook doen we de ‘fietsquiz’, die gaat over de gevaren van afleiding op de fiets/auto. Om de deelnemers zich meer te laten binden, worden ze gevraagd om op de foto te gaan met/in het Fotoframe, waarop staat dat ze niet appen op de fiets of in de auto. Mochten ze dit niet willen, dan is het schrijven van hun naam op de Fotoframe ook voldoende. Het doel is om de deelnemers bewust te maken van de risico’s die verschillende vormen van afleiding tijdens het fietsen en autorijden tot gevolg hebben. Afleiding is hierbij niet alleen telefoongebruik, maar bijvoorbeeld ook kletsen, de omgeving bekijken, muziek luisteren en reclameborden lezen die langs de weg staan. De doelgroep van de SBV hierbij is fietsers en automobilisten van 25 tot 59 jaar.

We zijn op zo’n evenement 4 uren actief, we vragen dus een inzet van 4 uren (vaak ook in het weekend). Hiervoor krijg je uiteraard een vergoeding, plus reiskostenvergoeding. We zullen je voorzien van de nodige materialen en van tevoren krijg je een duidelijke instructie. De eerste keer zal je meedraaien met een ervaren persoon, zodat je daar op kunt meeliften.

Ben je of ken je iemand die ons wil helpen dit project tot een nog groter succes te maken? Leuk, laat het ons weten! Je kan hiervoor contact opnemen met Jelly Helmer, projectleider SBV (jelly@stichtingsbv.nl of 06 – 21 41 36 24).