Op wei mei Dielde Romte

Een korte cursus over het gebruik van ‘shared space’ in het verkeer.

De situatie Dielde Romte – oftewel Shared Space – in het verkeer blijft een lastige situatie. Met deze korte cursus ‘Op wei mei Dielde Romte’ willen wij uw zelfvertrouwen, vaardigheden en kennis met deze situatie vergroten door u kennis te verstrekken van het concept Dielde Romte en het hierbij gevraagde verkeersgedrag. Optioneel is het oefenen met Shared Space situatie(s) in eigen auto samen met een rijinstructeur.

Tijdens een dagdeel wordt de onderliggende wetenschap en filosofie, gebruikersnormen, verkeersregels en het doel van Shared Space behandeld. Aan de hand van een PowerPointpresentatie wordt de cursus op een interactieve manier gegeven door een rijinstructeur, die is opgeleid tot verkeersdocent. Hierbij krijgen de deelnemers handelingsperspectief aangeboden, in de zin van concrete handvaten, voor het omgaan met Shared Space situaties. Daarnaast behandelt de docent strategische keuzes bij verkeersdeelname, zoals het tijdstip van verkeersdeelname, vervoerskeuze en voorbereiding. Tevens komen recent aangelegde Shared Space situaties in de omgeving uitgebreid aan de orde. De voorlichting wordt afgesloten met een aantal quizvragen over Shared Space. Na afloop bestaat de optie om de Shared Space situaties in de omgeving te oefenen in de eigen auto met een rijinstructeur. Dit kan op dezelfde dag of, indien gewenst, op een later tijdstip.

Wilt u weten wanneer er bij u in de gemeente een dergelijke voorlichting plaatsvindt? Kijk in onze agenda of neem contact met ons op!

Kosten en aanvragen

Bent u lid van een organisatie of buurtvereniging en wilt u een dergelijke cursus gebruiken als invulling van één van uw bijeenkomsten? Door subsidie van de gemeente, zijn de kosten voor uw vereniging laag. Neem contact op met één van onze projectleiders en vraag naar de mogelijkheden!