Kortingsactie fietshelm Drenthe

Fietsen is gezond en dat willen we zo veilig en lang mogelijk blijven doen. Echter onder de doelgroep 65+ zijn er veel fietsongevallen, waarbij een deel van de mensen hoofd- en/of hersenletsel oploopt. Om dit risico te verkleinen, worden 65-plussers in Drenthe gestimuleerd om een goedgekeurde fietshelm aan te schaffen en te dragen.

Vanaf de dag van de Fietshelm – woensdag 10 april 2024 – ontvangt u als 65-plusser bij aanschaf van een goedgekeurde helm en inlevering van een kortingsbon, direct € 25,- korting. Hoe deze actie precies werkt, leest u op deze webpagina.

Actie in het kort

€25,- korting op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm (EN 1078 keurmerk)

Maximaal 1 fietshelm per klant, aanschafwaarde minimaal € 49,-

Voor inwoners van Drenthe, van 65 jaar en ouder

Actieperiode: woensdag 10 april tot en met woensdag 8 mei 2024

Totaalbudget is €50.000,-, goed voor korting op 2.000 fietshelmen, op = op

Nog 768 aanvragen beschikbaar

Informatie voor geïnteresseerde kopers

Bent u 65+ en inwoner van de Provincie Drenthe? Dan kunt u gebruik maken van de fietshelmactie. Door een kortingsbon ter plaatse van aankoop volledig in te vullen, ontvangt u € 25,- korting op een goedgekeurde fietshelm met een aanschafwaarde van minimaal € 49,-. De korting wordt gelijk verrekend. De kortingsbon is in de actieperiode verkrijgbaar bij de deelnemende fietswinkels. U kunt niet zelf de kortingsbon bij ons aanvragen. Op de lijst ‘Deelnemende fietswinkels’ hieronder staan de fietszaken die wij hebben aangeschreven en waar wij vanuit gaan dat ze meedoen. Echter de fietszaken behouden het recht toch niet mee te doen aan de actie.

NB: de korting geldt alleen bij deelnemende fietsenwinkels en de kortingsbon kan alleen door de betreffende fietsenwinkel bij de SBV ingediend worden. U als particulier kunt dus niet de korting via de SBV declareren. Voor u is de knop ‘aanvraag indienen’ op deze site dan ook niet van belang.

Informatie voor fietshelmverkopers

De SBV tracht alle bestaande fietsenzaken in de provincie Drenthe te contacten. In dit contact kondigen we de fietshelmactie aan en leggen we uit hoe de actie werkt. Alle bij ons bekende fietsenzaken ontvangen een zgn. ‘starterspakket’ met informatie, een promotieposter, flyers en kortingsbonnen. Mocht u niet mee willen doen aan de actie, dan kunt u dit melden bij ons via fietshelm@stichtingsbv.nl.

Als u als fietshelmverkoper meedoet, betekent dit dat u uw klanten middels een ingevuld declaratieformulier € 25,- korting geeft op een goedgekeurde fietshelm met een aanschafwaarde van minimaal € 49,-. De door u gegeven korting kunt u vervolgens bij de SBV declareren. Hoe dit werkt, leest u verder op deze websitepagina.

Heeft u geen bericht van ons gehad en wilt u wel meedoen? Graag! Stuur een mailtje met uw winkelgegevens naar fietshelm@stichtingsbv.nl. Wij voegen u dan toe aan de deelnemerslijst en u ontvangt begin april van ons het zgn. ‘starterspakket’. Ook kunt u de kortingsbon, poster & flyer verderop op deze pagina zelf downloaden.

Promotie

Om de kortingsactie zichtbaar te maken, kunt u de onderstaande poster downloaden en ophangen in uw winkel. Geïnteresseerde klanten kunt u de onderstaande kortingsbon meegeven. Wij juichen het van harte toe als u ook uw eigen communicatiemiddelen inzet, zoals website, nieuwsbrief en social media.

Declaratie indienen

Let op: deze informatie is bedoeld voor fietshandelaren en niet voor particulieren

De korting van 25 euro wordt door u direct met het aankoopbedrag verrekend. De door de klant ingevulde kortingsbon is uw declaratiebewijs en dient door u goed bewaard te worden.

Op deze website kunt u de kortingsbon uploaden en de benodigde gegevens invullen. Daarmee is uw aanvraag voor declaratie ingediend en gaat de teller met 1 omlaag. Heeft u nog een ingevulde kortingsbon, dan voert u ook deze op dezelfde manier in. De aanvraag voor declaratie gaat dus per verkochte fietshelm. Op deze wijze houden we de teller van het aantal verkochte fietshelmen bij. Voor deze handeling ontvangt u per verkochte fietshelm EUR 5,- administratiekosten.

Het is belangrijk dat u op deze pagina in de gaten blijft houden hoeveel aanvragen er nog ingediend mogen worden, zodat u voorkomt dat u in de winkel een fietshelm met korting verkoopt, maar deze korting niet meer bij ons kunt aanvragen. De aanvraag zo spoedig mogelijk indienen, is dan ook erg wenselijk.

De actie duurt van woensdag 10 april tot en met woensdag 8 mei en biedt ruimte voor korting op 2.000 fietshelmen. Wordt dat aantal binnen deze periode bereikt, dan eindigt de kortingsactie per direct.

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen? De medewerkers van de SBV helpen u graag: