Kortingsactie fietshelm Flevoland

Om het gebruik van de fietshelm onder alle Flevolanders te blijven stimuleren, start er vanaf woensdag 10 april opnieuw een Fietshelmactie in Flevoland. Deze actie is een samenwerking van de provincie Flevoland, gemeenten, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, Artsen voor Veilig Fietsen en Stichting Bevordering Verkeerseducatie. Op deze webpagina vindt u meer informatie over de actie, voor zowel de koper als verkoper.

Fietsen is gezond en dat willen we zo veilig en lang mogelijk blijven doen. Maar helaas neemt het aantal fietsongevallen toe, en daarmee ook het aantal mensen dat met (ernstig) hersenletsel in het ziekenhuis terechtkomt. Het dragen van een fietshelm kan dan een groot verschil maken in de ernst van de afloop. Daarom herhalen wij de actie Fietshelm met korting. Alle Flevolanders kunnen in de periode van 10 april tot 15 juni 2024 met € 25,- korting een fietshelm kopen.

Actie in het kort

€ 25,- korting op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm (CE 1078 of CE 1080 keurmerk)

Maximaal 1 fietshelm per klant, aanschafwaarde minimaal € 45,-

Voor alle inwoners van Flevoland, van alle leeftijden

Actieperiode: woensdag 10 april tot en met zaterdag 15 juni 2024

Totaalbudget is € 25.000,-, goed voor korting op 1.000 fietshelmen, op = op

Nog 309 aanvragen beschikbaar

Informatie voor geïnteresseerde kopers

Als u inwoner van de Provincie Flevoland bent, kunt u gebruikmaken van de fietshelmactie. Door een kortingsbon volledig in te vullen die u ter plekke ontvangt van de deelnemende fietsenwinkel tijdens de actieperiode, ontvangt u € 25,- korting op een goedgekeurde fietshelm met een aanschafwaarde van minimaal € 45,-. De korting wordt gelijk verrekend bij de aankoop. Welke de deelnemende fietsenwinkels zijn, ziet u onder onderstaande knop.

NB: De korting geldt alleen bij deelnemende fietsenwinkels en gedurende de actieperiode (en zolang de voorraad strekt). De ingevulde kortingsbon zal door de betreffende fietsenwinkel bij de SBV ingediend worden. Als koper hoeft u verder niets te doen.

Informatie voor fietshelmverkopers

De SBV heeft getracht alle bestaande fietsenzaken in de provincie Flevoland per mail te contacten. In deze mail hebben we de fietshelmactie aangekondigd en gevraagd om mee te doen aan de actie. De fietsenzaken die zich bij ons aanmelden, ontvangen een zgn. ‘starterspakket’ met informatie, een promotieposter, flyers en kortingsbonnen.

Als u als fietshelmverkoper meedoet, betekent dit dat u uw klanten middels een ingevuld declaratieformulier € 25,- korting geeft op een goedgekeurde fietshelm met een aanschafwaarde van minimaal € 45,-. De door u gegeven korting kunt u vervolgens bij de SBV declareren. Hoe dit werkt, leest u verder op deze websitepagina.

Heeft u geen mail van ons gehad en wilt u wel meedoen? Graag! Stuur een mailtje met uw winkelgegevens naar fietshelm@stichtingsbv.nl. Wij voegen u dan toe aan de deelnemerslijst en u ontvangt zo spoedig mogelijk van ons alsnog het zgn. ‘starterspakket’. Ook kunt u de kortingsbon, poster & flyer verderop op deze pagina zelf downloaden.

Promotie

Om de kortingsactie zichtbaar te maken, kunt u onderstaande poster ophangen in uw winkel. Geïnteresseerde klanten kunt u de flyer meegeven. Wij juichen het van harte toe als u ook uw eigen communicatiemiddelen inzet, zoals website, nieuwsbrief en social media.

Declaratie indienen

Let op: deze informatie is bedoeld voor fietshandelaren en niet voor particulieren

De korting van € 25,- wordt door u direct met het aankoopbedrag verrekend. De door de klant ingevulde kortingsbon is uw declaratiebewijs en dient door u goed bewaard te worden.

Op deze website kunt u de kortingsbon uploaden (via de knop ‘aanvraag indienen’) en de benodigde gegevens invullen. Daarmee is uw aanvraag voor declaratie ingediend en gaat de teller met 1 omlaag. Heeft u nog een ingevulde kortingsbon, dan voert u ook deze op dezelfde manier in. De aanvraag voor declaratie gaat dus per verkochte fietshelm. Op deze wijze houden we de teller van het aantal verkochte fietshelmen bij. Voor deze handeling ontvangt u per verkochte fietshelm € 5,- administratiekosten.

Het is belangrijk dat u op deze pagina in de gaten blijft houden hoeveel aanvragen er nog ingediend mogen worden, zodat u voorkomt dat u in de winkel een fietshelm met korting verkoopt, maar deze korting niet meer bij ons kunt aanvragen. De aanvraag direct na verkoop indienen, is dan ook erg wenselijk.

De actie duurt van woensdag 10 april tot en met zaterdag 15 juni en biedt ruimte voor korting op 1000 fietshelmen. Wordt dat aantal binnen deze periode bereikt, dan eindigt de kortingsactie per direct.

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen? De medewerkers van de SBV helpen u graag: