Kortingsactie fietshelm Flevoland

Om het gebruik van de fietshelm onder Flevolandse 55-plussers te stimuleren, start er vanaf woensdag 19 april een Fietshelmactie in Flevoland. Deze actie is een samenwerking van de provincie Flevoland, gemeenten, ANWB, Veilig Verkeer Nederland en Artsen voor Veilig Fietsen. Op deze webpagina vindt u meer informatie over de actie, voor zowel de koper als verkoper.

Het aantal oudere fietsers dat na een ongeval met ernstig letsel op de spoedeisende hulp terecht komt, neemt toe. In een kwart van de gevallen gaat dit om hersenletsel. Het gebruik van een fietshelm vermindert de kans op hersenletsel met een derde. Dat is dus substantieel. Toch draagt maar 2 procent van de fietsers een helm. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Actie in het kort

25 euro korting op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm (EN 1078 keurmerk)

Voor inwoners van Flevoland, van 55 jaar en ouder

Maximaal 1 fietshelm per klant

Actieperiode: Woensdag 19 april tot en met woensdag 1 juni 2023

Totaalbudget is 25.000 euro, goed voor korting op 1000 fietshelmen, op = op

Nog 0 aanvragen beschikbaar

Informatie voor geïnteresseerde kopers

Als u in Flevoland woont en 55 jaar of ouder bent, dan kunt u gebruik maken van de actie. Door een kortingsbon volledig in te vullen, heeft u recht op 25 euro korting op de aanschafwaarde van een goedgekeurde helm. De kortingsbon is verkrijgbaar bij deze fietswinkels. De korting wordt gelijk verrekend. De bon kan ook bij een andere winkel ingeleverd worden (als die winkel dat wil).

Informatie voor fietshelmverkopers

Alle bij de Kamer van Koophandel-geregistreerde fietswinkels in Flevoland hebben van ons een brief gehad. In de brief hebben we onze actie aangekondigd en gevraagd om te helpen door de meegestuurde kortingsbon te verspreiden (en desgewenst te verzilveren). De kortingsbon kan door de klant ook bij een andere winkel ingeleverd worden (als die winkel dat wil).

Heeft u geen brief van ons gehad en wilt u wel meedoen? Dan vernemen we dat graag via onderstaande contactgegevens.

Promotie

Om de kortingsactie zichtbaar te maken, kunt u deze poster ophangen in uw winkel. Geïnteresseerde klanten kunt u deze flyer meegeven. Wij juichen het van harte toe als u ook uw eigen communicatiemiddelen inzet, zoals website, nieuwsbrief en social media.

Declaratie indienen

De korting van 25 euro wordt door u direct met het aankoopbedrag verrekend. De door de klant ingevulde kortingsbon is uw declaratiebewijs en dient – nadat u de declaratie bij ons hebt ingediend – door u goed bewaard te worden.

Op deze website kunt u de kortingsbon uploaden en de benodigde gegevens invullen. Daarmee is uw aanvraag voor declaratie ingediend en gaat de teller met 1 omlaag. Heeft u nog een ingevulde kortingsbon, dan voert u ook deze op dezelfde manier in. De aanvraag voor declaratie gaat dus per verkochte fietshelm. Op deze wijze houden we de teller van het aantal verkochte fietshelmen bij.

Het is belangrijk dat u op deze pagina in de gaten blijft houden hoeveel aanvragen er nog ingediend mogen worden, zodat u voorkomt dat u in de winkel een fietshelm met korting verkoopt, maar deze korting niet meer bij ons kunt aanvragen. De aanvraag direct na verkoop indienen, is dan ook erg wenselijk.
De actie duurt vier weken en biedt ruimte voor korting op 1000 fietshelmen. Wordt dat aantal binnen deze periode bereikt, dan eindigt de kortingsactie per direct.

Is er na 17 mei 2023 nog budget over, dan kan de actie met maximaal 4 weken worden verlengd.

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen? De medewerkers van de SBV helpen u graag: