Kortingsactie fietshelm Groningen

Update 25 april 2024: door het grote succes van de actie is de fietshelmactie vroegtijdig gestopt. Alle helmen met korting zijn verkocht!

Alle inwoners van de provincie Groningen kunnen €25 korting krijgen op een fietshelm. Er gebeuren namelijk steeds meer fietsongelukken. Ook in Groningen. Dit betekent ook dat meer mensen het risico lopen op blijvend hoofd- en hersenletsel. Het dragen van een fietshelm gaat dat tegen. Wist je bijvoorbeeld dat de kans op ernstig hoofd- en hersenletsel 60% kleiner wordt als je bij een val of botsing een fietshelm draagt? Heel belangrijk dus!

De provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen willen de inwoners van Groningen stimuleren om een goedgekeurde fietshelm te dragen. Daarom deze fietshelmactie.

Actie in het kort

€ 25,- korting op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm (CE 1078 of CE 1080 keurmerk)

Maximaal 1 fietshelm per klant, aanschafwaarde minimaal € 49,-

Voor alle inwoners van Groningen, van alle leeftijden

Actieperiode: woensdag 10 april tot en met woensdag 24 april 2024

Totaalbudget is € 40.000,-, goed voor korting op 1.600 fietshelmen, op = op

Nog 0 aanvragen beschikbaar

Informatie voor geïnteresseerde Groningers

Woont u in de provincie Groningen? Dan kunt u tussen 10 april en 8 mei €25 korting krijgen op een fietshelm. Die helm moet minstens €49 kosten en CE 1078 of CE 1080 goedgekeurd zijn. Wij raden aan een helm te kiezen met ook een MIPS systeem. U ontvangt de korting bij de aanschaf bij één van de deelnemende fietsenwinkels. U vult daar een declaratieformulier in en ontvangt de korting van de fietsenwinkel. Klik op onderstaande knop voor een overzicht van deelnemende fietsenwinkels.

De korting geldt alleen bij deelnemende fietsenwinkels en het declaratieformulier kan alleen door de fietsenwinkel bij de SBV ingediend worden. U kunt dus zelf geen bon bij de SBV declareren.

Informatie voor fietsenzaken

De SBV heeft geprobeerd alle fietsenzaken in de provincie Groningen een mail te sturen. In deze mail hebben we de fietshelmactie aangekondigd en ondernemers gevraagd om mee te doen aan de actie. De fietsenzaken die zich bij ons aanmelden, ontvangen een ‘starterspakket’ met informatie, promotieposters, en declaratieformulieren.

Heeft u nog geen mail van ons gehad en wilt u wel meedoen? Graag! Stuur een mailtje met uw winkelgegevens naar fietshelm@stichtingsbv.nl. Wij voegen u dan toe aan de deelnemerslijst en u ontvangt zo spoedig mogelijk van ons alsnog het ‘starterspakket’. Ook kunt u het declaratieformulier en de posters verderop op deze pagina zelf downloaden.

Doet uw winkel mee? Dan geeft u uw klanten €25 korting op een goedgekeurde fietshelm met een minimale aanschafwaarde van €49. Uw klanten vullen hiervoor een declaratieformulier in. Via dit formulier kunt u de door u gegeven korting declareren bij de SBV.

Declaratie indienen

Let op: deze informatie is bedoeld voor fietshandelaren en niet voor particulieren. De korting van € 25,- verrekent u direct met het aankoopbedrag. Het door de klant ingevulde declaratieformulier is uw declaratiebewijs. Bewaar deze daarom goed.

Op deze website kunt u het declaratieformulier uploaden (via onderstaande knop ‘aanvraag indienen’) en de gegevens invullen. Daarmee is uw aanvraag ingediend en gaat de teller (van beschikbare aanvragen) met één omlaag. Heeft meerdere ingevulde declaratieformulieren? Voer deze allemaal op dezelfde manier in. De aanvraag voor declaratie gaat dus per verkochte fietshelm. Zo houden we de teller van het aantal verkochte fietshelmen bij. U ontvangt per verkochte fietshelm €5,- administratiekosten.

Belangrijk: De actie biedt ruimte voor korting op 1600 fietshelmen. Wilt u zien of u nog helmen met korting kunt verkopen, check dan deze webpagina. Zo voorkomt u dat u in de winkel een fietshelm met korting verkoopt, maar deze korting niet meer bij ons kunt aanvragen. Dien de aanvraag daarom direct na de verkoop in.

De actie duurt van woensdag 10 april tot en met woensdag 8 mei 2024. Is het totaal van 1600 binnen de actieperiode bereikt? Dan eindigt de kortingsactie per direct.

Promotie

Helpt u mee de kortingsactie zichtbaar te maken? Heel graag! Via onderstaande knoppen kunt u flyers downloaden. Ook zijn er posters voor in deelnemende fietsenwinkels beschikbaar. En wilt u uw eigen kanalen, zoals uw website, nieuwsbrief of social media, inzetten? Download dan het beschikbare beeld- en tekstmateriaal. Fietshandelaren kunnen hun geïnteresseerde klanten onderstaand declaratieformulier (alvast) meegeven.

Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen? De medewerkers van de SBV helpen u graag: