Rijvaardigheidstraining

Een rijvaardigheidstraining voor iedereen met veel rijervaring, die zijn of haar kennis en vaardigheden graag wil handhaven. Voor jongeren tot 27 jaar organiseren wij Tracks, een rijvaardigheidstraining gericht op de beginnende bestuurder.

U heeft al jaren uw rijbewijs en een hoop rijervaring. Het rijden verloopt voor u zo automatisch, dat u wellicht niet meer opmerkt dat het verkeer iedere dag een klein beetje verandert. Meestal zijn dit eenvoudige, maar soms ook belangrijke complexe veranderingen. Wat als de jongeren die nu hun rijbewijs halen hele andere dingen leren dan u destijds geleerd heeft? Zou u daarvan niet graag op de hoogte zijn? Daarmee kunt u niet alleen zelf veilig en zelfverzekerd aan het verkeer deelnemen, maar kunt u ook gelijk het goede voorbeeld geven aan deze nieuwe jongere rijbewijsbezitters. Na de bijscholing bent u weer helemaal up-to-date!

Vanuit veel gemeentes wordt in samenwerking met de Stichting Bevordering Verkeerseducatie en Veilig Verkeer Nederland een rijvaardigheidstraining georganiseerd. Deze training is bedoeld voor alle automobilisten die hun verkeerskennis willen opfrissen. Deze rijvaardigheidstraining duurt 3 uren en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Theorie opfrissen
 • Rijden in eigen auto met rijinstructeur incl. nabespreking (adviesrit voor tips etc.)
 • Optioneel:
  • Workshop zintuigtesten
  • Baanmodule
  • Gevaarherkenning / waarnemen
  • Workshops apotheek, alcohol, bewegen, politie, etc.
Rijvaardigheidstraining

De rijvaardigheidstraining kan beschouwd worden als een bijspijkercursus. Er zitten geen gevolgen voor uw rijbewijs aan vast. U kunt zelf aan de rijinstructeur aangeven welke verkeerssituaties u graag wilt oefenen. Het is in principe de bedoeling dat u met uw eigen auto meedoet, maar rijden in een lesauto is ook mogelijk.

Kosten en deelname:

Dankzij financiële ondersteuning van de gemeente is uw eigen bijdrage beperkt tot maximaal 15 euro, afhankelijk van uw gemeente. De trainingen zijn gemeente-gebonden en derhalve alleen toegankelijk voor inwoners van de betreffende gemeente. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier. Het is hierbij belangrijk dat u zich opgeeft voor die training die binnen uw eigen gemeente plaatsvindt.

Wilt u weten wanneer er bij u in de gemeente een dergelijke training plaatsvindt? Kijk in onze agenda of aanmeldformulier. Ook bent u altijd welkom contact op te nemen met één van onze projectleiders!