ROSO

Voor alle bij de SBV aangesloten rijschoolhouders bestaat de mogelijkheid tegen gereduceerd tarief ROSO-trainingen te geven aan hun leerlingen.

ROSO staat voor ‘rijden onder specifieke omstandigheden’. De ROSO-training is bedoeld om leerlingen te laten ervaren hoe moeilijk gevaarlijke verkeerssituaties of noodsituaties te beheersen zijn. Het gaat daarbij tijdens de training om remmen op stroef, half glad half stroef en op glad. Verder wordt de noodstop ervaren op stroef en op glad wegdek. Ten slotte komt remmen met uitwijken op glad aan de orde.

De rijschoolhouder voert de ROSO-training in principe zelf uit. Hij of zij moet daarvoor wel de baantrainerscursus van de SBV hebben gedaan. Desgewenst kan een rijschoolhouder extra faciliteiten inhuren, t.w. een ROSO-trainer of huurauto’s. Gebruik van onze portofoons is gratis. Uiteraard is er ook gratis koffie of thee. De ROSO is dus alleen maar toegankelijk voor bij de SBV aangesloten rijschoolhouders en hun leerlingen. Voor zowel de rijschoolhouder als de leerling heeft de SBV gratis boekjes beschikbaar.